streda 11. augusta 2010

10185 - Green Grocer

Charakteristika setu

Rok vydania: 2008
Počet dielov: 2335
Počet figúriek: 4
Cena: 159,99€

Predná strana krabiceZadná strana krabice
Obsah balenia

Set obsahuje 23 očíslovaných sáčkov (8 sáčkov s číslom 1, 5 s číslom 2 a 10 s číslom 3), jeden neočíslovaný, dve zelené podložky 16x32 a 3 zošitové návody. Na stavbu podľa každého návodu sú potrebné diely zo sáčkov s príslušným číslom. Návody sú rozdelené podľa poschodí, pričom tretí obsiahne aj strechu.

Čerstvý obsah
Roztriedený obsah
Stavba

Prízemie (návod č. 1)
Väčšiu časť prízemia tvorí obchodík. Pred ním, na ulici, sú vyložené bedničky s ovocím. Ďalšie sú vo vnútri spolu s chladiacimi boxami plnými tovaru. V zadnom výklenku je pult s pokladňou. Menšiu pravú stranu prízemia tvorí vstup do obytnej časti domu. Vo vstupnej chodbe sú štyri poštové schránky a schodisko na vyššie poschodia. Pod ním má skrýšu myš (alebo potkan?), ktorá rada "nakupuje" v obchodíku.
Stavebný materiál číslo 1
Obyvatelia
Rušná ulica
Pôdorys prízemia
Dobré ráno, sused...
Prvé poschodie (návod č. 2)
Prvé poschodie je tvorené jednou obytnou miestnosťou. Zariadenie je trochu skromnejšie. Pri stene je umiestnený krb. Na opačnej strane sú schody na vyššie poschodie. Nad vstupom do obytnej časti domu sa nachádza presklený výklenok. Nad obchodíkom sú dva balkóniky a za dverami (nefunkčnými) na ne sú závesy. V zadnej časti sa z vonkajšej strany domu nachádza požiarne schodisko, aké obľubujú zločinci a policajti v amerických akčných filmoch.
Táto časť je najjednoduchšia a najrýchlejšie postavená.
Stavebný materiál číslo 2
Budova podrástla...
Pôdorys prvého poschodia
Hele, číča...
Druhé poschodie a strecha (návod č. 3)
Druhé poschodie/podkrovie je zariadené o trošku "bohatšie". Nachádzajú sa tu veľké kyvadlové hodiny, koberec a radiátor. Tak ako o poschodie nižšie, aj tu je presklený výklenok a schody na strešnú terasu. Na terase, tak ako sa patrí, je stolík, slnečník, dve "rotujúce?" sedačky a gril.
Stavený materiál číslo 3
"Neviete, kedy nám dokončia strechu?"
"Žblnkajú nám hodiny!"
Pôdorys druhého poschodia
"Kdo ochcal můj tepich..."
"Tik, tak, ..., tik, tak, ..."
Záver
Stavba trvá približne šesť hodín bez triedenia dielov. V prípade už roztriedených dielov odhadujem čas potrebný na stavbu na približne tri až štyri hodiny. Pri stavbe si však treba dávať pozor na čiernu a tmavo-šedú, ktoré, hlavne pri slabšom svetle, prípadne umelom osvetlení, sú ťažšie rozoznateľné.
Model domu je nádherný aj keď mohol byť lepšie zariadený. To by zase na druhú stranu zvýšilo už aj tak nemalú cenu. Takto si môže interiér každý dotvoriť podľa vlastného vkusu.
Kompletná budova spredu......a zo zadu
Tmavá chodba, svetlo na konci tunelaGrill-párty môže začať

Žiadne komentáre: